Kwaliteit

Kwaliteit bamboe rietjes

De bamboe wordt door ons persoonlijk geselecteerd. We verschaffen de boeren de nodige know-how en zien er streng op toe dat er geen chemische producten worden gebruikt. Alleen de hoogste kwaliteit bamboe wordt gekapt om te dienen als riet. Tijdens het hele productieproces voeren wij kwaliteitscontroles uit om te garanderen dat de gebruikte bamboe van goede kwaliteit is. We testen de bamboe rietjes wanneer ze klaar zijn op het gebied van veiligheid, hygiëne en stevigheid. Dan pas mogen ze verkocht worden.

Ook tijdens het vervaardigen van de rietjes zien wij erop toe dat de producenten geen chemicaliën, bleek of verfstoffen gebruiken. Rietjes met een logo of tekst worden met een laser ingebrand. Er komt geen verf aan te pas! Hygiëne staat bij ons bovenaan. De bamboe wordt bij oogst eerst gewassen waarna het waswater weer gebruikt wordt voor de groeiende bamboe. Werknemers in het hele productieproces werken met handschoenen en brillen. Aan het eind van het vervaardigen worden de rietjes nogmaals gewassen met water. Ook dit water wordt weer hergebruikt voor besproeiing van gewassen.

Qua personeel zien wij erop toe dat de arbeiders de nodige veiligheid, rust en comfort krijgen met een goed salaris. Men dient in ieder geval aan de lokale wettelijke eisen en vergunningen te voldoen qua personeel. Kinderarbeid is uit den boze. We controleren onze producenten spontaan en onaangekondigd.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen doen? Neem contact met ons op.