Onze Missie

Als fanatieke duikers en snorkelaars hebben wij op bijna alle mooie duikspots in de wereld gedoken.

Wat vroeger een mooie schone zee was is nu verworden tot een vuilnisbelt waar plastic de ergste schade aanricht. Vooral plastic rietjes zijn een hardnekkig probleem en kom je overal in de wereldzeeën tegen. Ons hart brak wanneer wij weer een schildpad of vis aantroffen met een vastzittende rietje in z’n bek. Ook troffen we meermaals vis met rietjes in de maag. Dat wil je toch niet op je bord hebben!?

We hebben toen het plan opgevat om de zee enigszins te helpen met het opruimen van plastic. Dit doen we dagelijks waar we komen.

Een ander plan was om de plastic rietjes te vervangen door iets anders. Iets natuurlijks en duurzaams. Zo hebben wij samen met een aantal bamboeboeren en lokale producenten een productieproces voor rietjes opgang gebracht in Indonesië. We werken direct met de leveranciers van bamboe en zien er streng op toe dat er geen chemicaliën worden gebruikt. Iets wat bamboe sowieso niet nodig heeft want dit riet groeit fantastisch uit zichzelf. En ook nog ‘s binnen een zeer snelle tijd. Voor een lokale boer is dit een aanzienlijk hoger inkomen dan met het verbouwen van tabaksplanten bijvoorbeeld.

Verder hebben we in de lokale gemeenschappen waar de bamboe groeit mensen gevonden die graag de rietjes wilden maken. We hebben velen voorzien van een micro krediet om de benodigde apparaatuur te kopen. Onder ons strenge toezicht trainen we de mensen om de juiste kwaliteit rietjes te maken en vooral geen chemicaliën of iets dergelijks te gebruiken. Ook is kinderarbeid bij ons ten strengste verboden.

Van elke rietje die wij verkopen doneren wij 5% aan de weeshuizen die wij geadopteerd hebben.

Zo hopen wij ook ons steentje bij te dragen aan een schone wereld met participerende lokale ondernemers.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen doen? Neem contact met ons op.